En liten minisemester del 2

Tisdagens Badresa

När vi på måndagskvällen bestämde i samråd med våra barn om att på tisdagen ta Kristinehamns "stolthet o turistmagnet; Stöten" ( en passagerarbåt som trafikerar från fastlandet ut till skärgårdspärlorna i närheten av Kristinehamn ) Så jublade barnen i kör "Ja, vi ska åka till Sandviken, en otroligt naturskön o fin badplats, som endast nås med båt.

Men för att var helt säkra när båten avgår, så tar vi vuxna en kvällspromenad på Måndagen för att kolla avgångstider. Jo tidtabellen sa att 11.00 och 11.30 var det möjlighet att åka över sundet...

Sagt o gjort, nästa morgon hade vi packat matsäck, badkläder, sittunderlag, badleksaker mm mm, så vi promenerade iväg kl 10.30 från sommarstället,i riktning mot båt-bryggan...

Vi kom fram i god tid, 8 minuter till avgång, o bara några på bryggan som väntar.

"-Va bra då kommer vi säkert med!" sa vi till varandra med munter ton.


Men väl ute på bryggan säger några damer som sitter där: "Ja Stöten går alla dagar i veckan UTOM på tisdagar..."

Vaddå!!! Alla dagar utom tisdagar, det var faktiskt det mest korkade o helt jävligaste dumhet jag hört. Mitt i högsommaren, årets varmaste och massor av turister som vill uppleva Kristinehamns skönhet...Men inte på tisdagar, tydligen.


Vad är detta? Här skryter Kristinehamn med att uppleva sköna skärgårdsstunder och man ska till och med kunna ö-luffa här i den Norra Värmländska arkipelladen , men inte på Tisdagar i industrisemestern. "-Det står ju på Internet" , vad det nån som sa, men vafan är man på semester så är man inte uppkopplad på Internet när man planerar sina utflykter!

Men i vilket fall som helst så var vi inte ensamma om att drömma om en dag på Sandvikens breda sandstrand...Det kom tre familjer till som hade planerat att åka över sjön.

Bra reklam för Kristinehamn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0